Knowledge Base/ReSharper FAQ/Troubleshooting

ReSharper stopped working for a single specific solution

Alex Berezoutsky
posted this on May 23, 2013 12:23

If ReSharper stopped working for a single specific solution (like, there is no Code Analysis, Navigation, Code Inspections, etc.), but works fine for the others, this might indicate that solution specific settings, as well as ReSharper caches are corrupted, and VS with ReSharper cannot rebuild them automatically for some reason.

In order to fix it, please try to remove the '<solution_name>.suo' file and '_<solution_name>.ReSharper' folder (located in the root directory of your current solution) and check if it helps to resolve the issue.

If you don't have these files/folders there, please use the 'Clear Caches' button in "ReSharper | Options | Environment | General" dialog.

screen421.png

 

Comments

User photo
Craig

Fixed the issue with ReSharper 8.2 and VS 2013 Update 2.

June 24, 2014 04:10
User photo
Brian Almond

I was having an odd situation where "Run All Tests for Solution" (^UL) would fail, but it would open the Unit Test Sessions window with a session for all of the solution tests.  Oddly even though it failed, clicking on "Run All Tests" with the solution tests in a session would work!

With VS 2013 Update 3 and Reshaper 8.2, removing the .suo files as suggested solved this problem.  Thanks!

August 25, 2014 21:57
User photo
Kj2whe

Fixed my issue.  Although I only had a <solution_name>.suo file and not the folder.  I am using ReSharper 8.2.3 and VS 2013 Update 3

October 14, 2014 18:46